Barrans mest positiva

Det bästa med praktiken är lunchrasten i en och en halv timme.
Då kan jag koppla av och njuta av solen som tränger in genom mina fönster.
Sen är det bara tre timmar kvar av praktikdagen.


Familjens Hitler

Jag orkar inte med att ha en diktator i familjen. Eller familj och familj. Jag känner mig rätt så utanför.
Här är det en som bestämmer. En enda. Familjer brukar vara demokratiska. Inte vår.
nu är det tydligen nytt system i lägenheten. inte så smart. har redan gått åt pipsvängen.
systemet gick ut på att man skulle plocka undan, städa, diska, allt man använt. m.m.
lite jobbigt när man måste diska varenda liten sked med en gång efter man använt den, och tex ställa in
allt i kylen innan man använt det klart ens. Antalet gånger jag har fått skäll för jag inte har lydit diktatorn idag,
går inte att räkna på 10 händer. Jag orkar inte med all surhet, gnäll, skäll, skrik. Att jag är en jävla hora, fitta. m.m.
vafan ska man göra för att denna ska bli nöjd. nu är jag uppe sist. jag sitter i köket. och vems disk
är det som står på diskbänken om inte denna Miss Diktators. Kopp och te-sil.m.m
Nej. jag går under jorden.

Ikväll boxades jag. skönt att ta ut aggresionerna genom att slåss. Kanske inte lika kul för frida som fick ta smällarna.
sen begav jag mig till Anna för att hämta hem stolen (som är diktatorns, och har tjatat i flera veckor att jag ska ta hem). sen passade jag på att få lite vettigt umgänge med henne. Det blev te, micromacka och nutella på sked. Fan jag flyttar hem till dig annis. orkar inte mer. denna vecka också praktik. tråkigt. jag vill tillbaks till skolan, och min klass.
saknar er faktiskt.!


Spontan fest en torsdag

Igår hade Emmaboda sin rugby mot torsås. Klen om man jämför med Kalmar. Eller klen är bara ett klent ord för vad jag menar egentligen. Visst det går väl inte riktigt att jämföra. Iallafall, jag erbjöd mej att gå dit att fota till barometern (praktik). Så det gjorde jag. Det var en massa folk där som var kul att träffa på! och jag fotade, men bilderna sög. alla blev assuddiga, men har ändå valt ut några (kolla barran imorn, lördag). Iallafall, så hängde jag med anton och emil och gänget. När jag sedan följde med dem hem började de supa, och jag kände en jävla lust att hänga med på festen som vilhelm moberg skulle ha på folkets hus. Jag bestämde mej för att följa med. Och ångrar mig inte. det var jättetrevligt!. Vi dansade till klockan 2, sen blev vi tillsägda att det var slut. Gänget gick hem till Emil och jag sov också över. Lite trångt, men mysigt. Inte lika mysigt att masa sig upp denna morgon, promenera hem längs de snöslaskiga gatorna, hoppa in i duschen och bege sig mot ännu en dag på praktik. Praktik är inget jag gillar. Det händer inget i Emmaboda.

Min sysselsättning för tillfället

Uppdatering. Min dator är fortfarande kaputt  och jag är fortfarande på praktik. Idag fick jag göra fotojobb i matsalen. Kolla morgondagens Barometern,.Det var kul att få komma tillbaka och hälsa på, på gamla skolan och jag måste erkänna att jag saknar den lite. Minnen växtes när jag traskade runt i korridoren på jakt efter nior att intervjua. Annars funkar praktiken bra. Arbetstiderna är ju toppen. 10 till 16 och så en timmes lunch på det. ikväll umgicks jag med Anna, och vi gick bland annat och tränade. Det var på tiden. flera veckor sen sist. och då bestämde vi att vi skulle ut och promenera imorn på morgonen. Vi ska ses Halv åtta hos mej (fyndigt efter vårt favoritprogram). sen ska vi hitta nån trevlig bit att vandra för att sedan äta frukost i ro och sedan bege oss till våra respektive praktikplatser. Jag till barran, hon till family house. Ska bli mysigt.

Veckan i bild


Varoch hälsade på mormor och morfar en sväng. Fick se morfars gamla
körkort sen 1938.Det kostade 35 kronor.


Vi hade lite hippiemiddag onsdagskvällen.Spagetti a la Emilia. Dagen efter
transporterade vi 300 kanelbullar från mig till skolan. En jävla resa.


Köpte mig ett par vårskor. Mina fötter blev glada och jag också. älskar dom!
sen blev jag arg när min syster gick och köpte exakt likadana dagen efter.,.

Teknikens under

Min dator har fått spel. jag blir galen. den bara stendog. när jag tar med den till skolan, så säger de att det är fel på hårddisken, att jag måste byta ut allting troligtvis. och jag går runt och är ledsen hela morgonen och bara tänker på alla mina bilder som bara kommer vara som bortblåsta. Jag tog med den till onoff och där startar den,. såklart. pinsamt värre men jag blev glad!. nu har det hänt samma igen. Jag blir galen. orkar inte med sånt. och nu ska vi ha praktik i två veckor.  jag är nervös. och ska vara på barometern.

Gårkvällen var lyckad. fest med trevligt folk och bra musik på folkan. Jag kommer lägga upp bilder, när datorn har repat sig.

Myskväll vankas

Puh. klar med informationskampanjen. känns skönt att ha en mindre sak i huvudet. Snart ska jag bege mig mot tåget, med tre små vänner som ska följa med mig hem. Vi ska hippiemysa med jukebox, fika och te. En liten trevlig tradition som är här för att stanna! Innan vi börjar mysa ska jag skriva om Andy Warhol en mycket intressant person. Känns inte kul att behöva göra det ikväll, men har tyvär inget val. Imorgon ska jag ha med mig 300 kanelbullar på tåget. ja,. amanda har beställt till kårens årsmöte. Tur att jag får lite bärhjälp iallfall.

Pendling suger

Idag försov jag mig. Vaknade tio minuter innan 7 tåget gick. Okej tänkte jag, då får jag väl ta åttatåget då, så missar jag bara halva multimedian. Men nehe, då är 8 tåget försenat en timme, så jag kommer 2 timmar sent. När jag sedan ska åka hem, så är det jävlar i mig strömavbrott, så det går inget tåg. det kom så plötsligt så ersättningsbussarna skulle nog ha tagot en evighet. Jag hoppade på Nybrobussen i ren impuls i hopp om att någon skulle kunna hämta mig där. Jag gick till mormor, och det slutade med att mamma inte kom förräns halv 8 typ. Jag var hemma vid 9. Superduper, inte alls. Jag har så jävla mycket jag måste göra. Jippie, tack SJ. tack för ni förstör och sabbar allting, vecka efter vecka.

Jag kan inte

Jag har ångest. Ångest över en text, som ska vara klar imorgon. Ångest över att jag inte satt och skrev under min semestervecka. Jag försökte, men var inte så lätt med en massa skrikiga människor runtomkring sig och ingenstans för privat luft och lugn. uppgiften kallas "människan bakom myten". jag har valt Andy Warhol, en person som jag beundrar. Grejen är den att jag inte fattar uppgiften och inte har gjort det de senaste veckorna heller. Jag är helt förvirrad och nervös för hur arg Annie kommer bli imorn, när typ inga är klara. eller de andra kanske är klara. jag vet inte. Det kanske bara är jag som sitter här hemma och nästan gråter över hur sämst jag är på att skriva, komma på och fatta uppgifter. vafan jag vet knappt vad en myt är, hur fan ska man kunna spräcka den då. Försökte sitta kvar i skolan och skriva men det resulterade mest i pratstund med mina kära klasskamrater. Sen kom Signe och började vecka mina sommarkänslor. åååååååh jag döööör..,

Från Dalarna till Småland, igen



Efter att ha suttit i en bil i åtta timmar ha jag nu landat hemma i Emmaboda. Det är både sorgligt och kul.
Skönt att va hemma. känner lugnet här. även fast jag har stress med allt jävla skolarbete som ska va klart på tisdag.
jag lägger det hyllan och landar hemma ikväll. Veckan har vart både intensiv och trevlig.
ska ta lite sammanfattning.

I början av veckan bodde vi i lindvallen. Det var ett privat hus, så det var asmysigt och låg precis vid liften. Lindvallens backar hade mycket snö, så vi åkte en massa i skogen, vilket är roligt. på onsdagen anordnades det "torgskoj" på ett utav torgen. Det var en scen med singstartävling, ABBAlåtar. De lottade ut vilka som fick vara med. och sista numret ut var nummer 60. Hjälp det var mitt, jag blev glad och rusade upp på scenen(man kunde vinna playstaion3). Jag sjöng som "vuxen" och fick möta ett barn. Eftersom de ville att barnen skulle vinna hade de såklart inställt de lättare för dem så de vann. Då blev jag sur, men fick glädja mig med kexchoklad som tröstpris. Föresten sjöng jag asbra- Gimme gimme.

Trevligt och kul umgänge med söta ungar också. och kul skidåkning. Efter tre dar förflyttade vi oss till Tandådalen/hundfjället. Byafolket kom. sammanlagt var vi ca 18 pers. Också mysigt.
Alla backarna tyckte jag var väldigt isiga. och solen vägrade titta fram förutom en gång på hela veckan. kändes som vi levde kollektiv. åh jag vill ha kollektiv året om, även fast jag blev lite irriterad och inte orkade med allas bajshumor hela tiden. Anton och linus startade skönhetssalong, med massage, frisering, och färgning. "pink mens". kommer sakna veckan. Men sälen och jag kanske ses nästa år igen. vem vet.

Mera snö


(ett rullband för småbarn)

ombyte. Nytt område: tandådalen, ny stuga, nytt umgänge: byafolket, ny humor: kiss och bajshumor, nytt väder: snöstorm

Rapport från Lindvallen



Heldag i backen. till en början fint väder, men det övergick i värsta blåsten.
Inte lika kallt idag med mina nya vantar. Dock gjorde jag min första trillning.
i puckelpisten. det var en halvmeter lössnö nästan överallt.
Olle var med i en tävling och vann sin egen vikt i glass. 24 kilo glass väntar alltså på honom.

på plats vid snön



Nu sitter jag här på en alptopp och bloggar. Ne inte riktigt, men jag
befinner mig 60 mil hemifrån i en stuga i Lindvallen. Stugan är asmysig
och ligger max 10 meter från närmsta lift. Bara att spänna på sig skidorna
och glida iväg. Precis som de andra har gjort nu, de är på kvällsåkning.
Jag fryser fortfarande så jag skippade. Och snön bara vräker ner utanför.
Jag ska skriva min artikel och sen ska mamma och jag traska ner till centrum
och kolla nya skidstrumpor och vantar. Både fingrar och tår var lite smått
bortdomnade innan. Om ett par dar flyttar vi till tandådalen/hundfjället
och byter umgänge. Blir nog en mysig vecka!

det var en gång två traktorer och en åker.,.

det var en gång två bagare och en smet,.

Frisörmässa

Nu är jag äntligen hemma. Dagen bestod av en väldigt massa bussåkande, ett väldigt massa kånkande på grejer och en väldigt massa väntan. Vi var i Jönköping, Elmia på frisörmässa och skol-SM. Kagg hade ganska många elever med och många placerade sig riktigt bra. Årskurs 1: 2:a & 3:e pris till kagg. Årskurs 2: 2:a pris till Kagg.
Vi skulle intervjua en människar men hon var ju inte där, fattar inte hur de hade tänkt sig allting, vi har nog misslyckats med vårt "uppdrag" iaf. Jag orkar inte bry mig längre. Det var helt slut i mitt huvud efter dagen. Ville bara åka hem ifrån hårsprejsluften och alla montrar med hårförlängningar. Fast det var ju ganska coolt där också. Alla hade snygga frisyrer och var snygga. utom jag. kände mig lite ofräsh efter att ha suttit i en buss ett par timmar. Smälte alltså inte riktigt in. Men fan vad sugen man blev på att göra en makeover i huvet. Det var iallafall ganska kändistätt på mässan, värre än stockholm. vi såg: barbados-Magnus, robinsson Mirre, robinsson zubeyde, typ alla från idol: Idol-alice, robin bengtson, loulou, sepideh och allt vad de heter, massa kändisfrisörer och hon som vann topmodel, Hava eller något. Så om man är kändiskåt hade mässan vart något för en. Är man en trött, medieelev som inte förstår sig på vad hon ska ta vägen var det inte lika kul. Mässan var inte värt det, om jag ska uttrycka mig lite tydligare. om mindre än 2 timmar sätter jag mig i bilen mot sälen.


farting pig



Mitt projekt på multimedian ska vara en animerad musikvideo. Har inte kommit så
mycket längre än tankar ännu. Jag letar inspiration och hittade den här fula videon.
askul en fredageftermiddag.

arbete

Klockan är tio i sex. Skolan slutade för ett bra tag sen. Skolan är tom. Men här sitter jag i ett klassrum tillsammans med Jimmy, annars är det rätt så tomt. Det är tyst, vi sitter i varsin ändå och jobbar flitigt. Det är ganska skönt. skönt att stanna kvar i lugnet och känna att man får något vettig gjort. Jag håller på med en informationskampanj. Ska nog ta tåget hem vid 19.03.  fast jag kan nog glömma att jag blir klar med mitt arbete. När jag kommer hem ska jag börja packa inför sälen.


Skola



Det är resursdag vilket innebär att vi är lediga. ändå sitter jag här i ett klassrum. Lisa och jag tog tåget in vid åtta. Det var ett bra initiativ. Jag ligger efter rejält tror jag med tanke på att jag ska vara borta nästa vecka. Jag håller på med informationskampanj. Om matvanor. Samtidigt lyssnar jag på franz ferdinand. Är glad att de ska till hultsfred. Är glad att jag köpte biljett. Sommarn kommer bli bäst.

Jag flyr och drömmer mig bort





Jag orkar inte skriva uppsatser om Irland på engelska. Faktum är att jag inte gillar engelska. Faktum är att jag tycker det är svårt att jobba två och två med en text. Men jag ska vara borta en hel vecka nästa vecka. Jag ska bege mig till snön. Och jag känner mej taskig mot min arbetskamrat ida om vi inte blir klara med texten. Faktum är att de lektioner vi har haft på oss har vi lekt med webcam och besökt diverse resesajter och drömt oss bort till solen. Jag är dålig på att plugga, det är bara att inse. Jag försöker peppa med shout out louds. Men grejen är den, att då går det egentligen sämre. Jag drömmer mig bort. försöker fly från verkligheten och insikten om att jag har jävligt mycket att plugga in.

Förväntningar

igår blev jag 1400 kronor fattigare och en hultsfredsbiljett rikare.
Har bestämt mig att jag ska åka trots allt. För verkar inte som om någon
 vill hänga med till arvika. Men jag tror hultsfred blir kanon ändå.
Längtar som fan till sommarn. då blire jobb förhoppningsvis, siesta,
midsommar på öland, hultsfred och rassle. Och massa sol, bad och glass.
Fan. sommar kom-kom-kom. NU.

Mysmiddagen

åh nu sitter jag här hemma i den ganska så städade lägenheten. Igår städade jag som en galning. det var skinande rent från golv till tak. Det var egentligen ganska så onödigt eftersom vi fick ägna hela morgonen åt att städa igen. Tack och lov var det inte lika stökigt som nyår denna gång. Men minst lika trevligt!

Jag bestämde mig sådär lite sent att jag skulle ha middag för att fira att jag blivit vuxen. Först kom ida & Lisa och jag fick present, my little pony-kit, ballonger och kungakronor. Vi sjöng lite singstar innan resten rullade in. Sen kom ida, med lenny-kenny-benny och arvid. Och sen anna, albin och frida. Jag tror jag får äta tacos i tre veckor framåt. så jävla äckligt mycket mat det var. Middagen var inte så glamorös då alla trängde ihop sig där det fanns plats. men ack så mysigt!

Sen fick jag mer presenter. hehhehheheh. hemligt. Men tack allihop! sen blev det dans, mer singstar, rök&mys på taket och tequila för en del. Jag tyckte vi hade jättemysigt iallafall. Kvällen avslutades med att jag lånade ut en madrass som vi tog en promenad med till Annas nya lägenhet. Ja hon har minsann flyttat så nu bor vi jättenära varann och kan hälsa på skitofta!


Födelesedagen

Födelsedagskvällen på palace blev lyckad ändå. Vi hade jättekul. och det var trevligt att träffa Malin och Sebbe igen. Kändes som att det var lite klassåterträff. Och amanda träffade markoolio och var glad för det. Åh, känns så gutt å vara 18. jag är skitglad.  kvällen gick jättefort. helt plötsligt var klockan över 2. jag sprang till nattbussen sen hämtade mamma mig i Nybro. Det var snällt tycker jag, sen fick jag sova i hennes säng. asskönt. Tycker det är dumt att det inte går någfra bussar ända hem om fredagarna. fan vilken bonnhåla emmaboda måste va. tack alla för ni räddade min födelsedag!

RSS 2.0