fyfan

Tack SJ för ni förstörde min födelsedag. Tack. jag hade planerat eftermiddan/kvällen in i minsta detalj så jag skulle hinna hem och vända/göra mej iordning innan jag åkte tillbaka in mot kalmar och Malin. Nehe. tror ni inte att tåghelvetet blir inställt så man först få stå och frysandes vänta på en buss i 45 min sen sitta på bussen i ytterligare 45 min. Vi slutade 20 i fyra. jag är hemma 20 över 6. Det är fan inte klokt. Nu blir det att planera om. Förfesten som var tänkt blir nog inte av för min del. får väl försöka partaja själv här i min ensamhet. Sedan ska sebastian och jag ta en pubrunda innan palace, och förhoppningsvis kommer malin och elin också med!! får försöka göra det bästa av situationen.

Idag firade vi med kakor jag hade med mig. Jag fick en present. "Jag har aldrig spelet" och ett hula-hula halsband. Haha, alla vet att jag hatar det spelet. Sen var det lasergame. Vårt lag förlorade ganska hårt. men inte så konstigt när alla bara gömde sig i vårt laddningsbås och inte ville springa nått. Jag är en tävlingsmänniska och vill vinna. och ja, jag är nog dålig förlorare. därför blev jag arg. Men det var kul ändå.

There´s a big day coming



Storasyster Thor blir stor på riktigt. Imorn. the big day.
det blir nog palace med Elin, Malin, Sebastian och Amanda.
Kanske fler om fler ska dit. det blir kul!

Annat som är kul är att Ida och jag ska åka på frisörSM.
Det är massa från Kagg som ska vara med och vi ska följa
med och dokumentera för k-ramp.
Jag ska skriva och hon ska fota. Det roliga är att det inte håller
hus i Kalmar utan i Jönköping, så vi ska få åka buss upp och
va där hela dagen (lördag 7 mars) sen åker vi hem på kvällen.
& när jag kommer hem drar vi till sälen. Jag tycker det ska bli jättekul
med frisörgrejen. Det känns mer på riktigt när man verkligen får åka iväg.
och att de frågade just oss var kul. Får skriva när jag sitter i fjällstugan.
ännu mysigare. åååååååhhh längtar sataaaan. snart ska jag åka hem
och fira mig. Det får bli ikväll istället. och imorn lasergame på gympan. Yes!

Medeltidsmovie



Gårdagens svenskalektion spenderades i Håkans thai-källare. Faktiskt riktigt mysigt,
inte undra på att Håkan är där nere och ränner så mycket. Först tömde vi rörligbild skåpet
på rekvisita, diverse fula kläder. Sedan filmade vi. En medeltidsfilm ska det bli.
Det var roligt. vi var ju inte jätteseriösa och klippen var väl inte överdrivet bra, men det
blir nog bra tillslut. vi hade kul. det är ju inte var dag man får vika svenskalektioner till att filma.
på bilden längst ner i hörnet ser vi riddarjoel in action!

Spännande lappar



Denna veckan är Amandas och min vecka och denna dagen är Amandas. Vi sjöng för henne i matsalen och sen en gång till på retoriken. & på retoriken skulle vi hålla tal. höhö. Jag skulle berätta lite om Emmaboda, för att sedan komma in på rassle, Emmabodas höjdpunkt.
Ush, jag blir så nervös när jag ska prata så inför alla, speciellt nu när man knappt känner nån där. Men det gick väl ändå ganska bra. Det roliga var att man skrev små lappar till alla som pratade, där man skrev vad som var + och vad som man ska tänka på till nästa gång.
Åh, jag tyckte det var så kul med lapparna. Jättespännande att läsa. Sammanfattning av mina var väl att det var ganska bra inledning, att jag var förberedd, inte så nervös, intressant ämne och att jag hade bra ögonkontakt med publiken.
Det dåliga var att jag glömde säga vad festivalen hette :O och att jag inte stod still. på varenda lapp stod det att jag rörde på mig hela tiden. men herregud, jag kan inte stå still!! det är nån sjukdom eller nått. jag måste göra något hela tiden. sån är jag.

Semlor semlor



Fettisdagen. Folk är som tokiga. Okej, jag gillar traditioner. men varför ska man just äta semlor på en dag när det typ har funnits sen jul. När jag kom hem var det kö ut på gatan till Fenix. Jag fick rycka in och fixa ihop en plåt lite snabbt. och så slank det ner lite mandelmassa i magen. det är ju mums. & jag ska inte klaga, det är ju bra för familjen Thor att det finns en semledag.

Feghet

åh gud, jag blir rädd av att kolla på Beck. speciellt när jag är själv. jag är jättefeg. gömmer mig under en filt typ.  Jag vågar inte ens gå ner en trappa och larma för jag tror att det kanske står nån läskig gubbe med kniv bakom hörnet. Därför sitter jag nu och lyssnar på lite glad musik så att jag ska glömma allt det äckliga.
 Herregud, jag måste träna bort min feghet. Fast det har ändå blivit bättre nu under de året jag har bott själv. man kan ju tänka sig hur det var innan. äh vafan, varför skulle det stå nån jävla mördare och vänta på mig. kom igen. nu går jag. Godnatt.

Frida & MP



dessa bilder är endast för att frida tycker dom är kul. & för att de gör samma miner på alla bilder.

Karlskrona



Det blev en gratistripp till Karlskrona både dit & hem. Det hade brunnit i posthuset så det var risk för explotion, så vi fick ta bussen och smet bara in. Men vi var glada ändå. Vi är ju smålänningar. Plus att det var ett mycket kärt återseende! och att Frida hittade en ny kompis. bilder kommer sen!

Resplaner

Hemma igen. var på middag hos amanda igårkväll, vilket var jättetrevligt! & god mat. Och Elin hade ju tagit körkort under dagen vilket resulterade i att vi fick oss ett litet åk genom Smedby. fan, jag måste ligga i mina körkortsplaner känner jag!
Och Amanda fick ett ryck att åka till Göteborg idag, så jag fick lite sällskap på hemresan. Åh, jag vill också göra en massa spontanresor. Att på mindre än en timme bara bestämma sig, att nu åker jag, packa och sätta sig på ett tåg i ett par timmar. Fler spontanresor i mitt liv tack! eller små utflykter, såsom picknickar och dylikt skulle också funka bra.
ikväll kanske det blir en tripp till Karlskrona och Joyyan. Det är ju också en trevlig utflykt. Jag har ju inte träffat henne sen i somras typ. herregud vad tiden har rullat iväg.

Super-snälla-silver-Sofia




Gokväll, gokväll. Snart kanske min blogg är lite snyggare.
Sofia ska fixa till den lite imorn. På sin fritid. tänka sig. nån vill hjälpa mig fixa blogg på fritiden. Det är assnällt och jag är evigt tacksam. Jag suger på koder. Förutom på director, som ni kanske vet. höhöh. på grund av sjukdom ska jag hoppa in och jobba imorn, så sängen väntar snart på mig. PUSS


Family houset




Inte fan kunde man ana att man skulle finna denna i lilla Emmaboda.
Idag drog jag med mig Lollo till family house. Jag hade aldrig vart där innan.
Alla säger att det är skit. Men det tyckte jag då inte.
eller visst, allt var inte direkt att hurra över. Mycket tantkläder.
men allt var asbilligt. så jag fann både klänning, glitterlinne, stickad tröja,
strumpbyxor, och knästrumpor för under 300 lappen.
Där var dagens shopping behov avrättat,
och min outfit till amandas middag imorn klirrad och klar.



Popcirkus


För en gångs skull ska jag se på Popcirkus (Svt2). jag som aldrig brukar va hemma när
det är.Nu ska jag krypa upp i soffan med en pannkaka och stirra in i den nu, bauta-stora TV:n
som Alma och jag kånkade upp från källaren igår. Måste tilläggas att upp till oss är det två
gigantiska trappor. Jag är fortfarande förvånad hur vi lyckades få upp denna tunga sak.


Baka baka liten kaka




myskväll med bak. nyttig banankaka, citron/yougurt-te och andra avenyn.
ja, jag kan inte sluta kolla på det. är helt fast.
körningen idag gick faktiskt hyffsat. var ju nervös men det släppte. Kändes bara lite ovant.
torsdag körning igen. och nästa vecka 2 gånger. Fan , framsteg tycker jag minsann.


Fenix goes lunch



nemen oj. titta vad som har hänt.
helt plötsligt finns nu en meny en trappa ner.
jag tror bestämt att det blir hippiemiddag nåndag.


morgontankar





känner mig lika fräsch som mitt kök denna morgon.
och om en timme ska jag ta mitt livs första körlektion på körskolan.
herregud, jag är nervös. Och det snöar satan här ute.
känns som att jag kommer köra av vägen lite grann.


Aj




Efter att jag arbetat klart fick min arm sig ett stick med gardasil, mot livmoderhalscancer.
Jag är livrädd för sprutor. det gjorde ont.


Jag gillar att




Dagenefter-musik i soffan.


Tupplur


uppdatering:

Jag somnade ifrån boxningen.
vaknade vid 6 av att patrik kom och knackade på och ville ha en nyckel.
nu har tillochmed mitt ben somnat.



Fest och bad i Nybro

Anna och jag är helt utslagna och ligger här och lyssnar på hits for kids 6. Vi åt en välbehövlig toast innan. magarna skrek. Igår var det fest i nybro. Bland annat med ölspel, dans och trevligt umgänge. Sen badade vi badtunna ute. Skitvarmt och skönt, så vi gjorde lite snöänglar. Tunnan var helt överfull på folk, vet inte hur många som satt där i. Det spenderades några timmar i badet.

Sen spanade vi in nybros nattliv. Twenty nine. Jag bjöd amanda så vi gick in och dansade lite. dock var det inget ös (somförväntat) och badtunnan lockade mer. Lockade till och med med mig anna och hennes vän. Sista gänget kom in från badet vid 6 på morgonen. Det blev inte så mycket sömn, jag är trött, och överväger om jag ska boxas ikväll eller inte. Iochförsig är klockan inte ens tolv & Anna har somnat på min säng.





Hippielove





så här kan en så kallad hippiefika se ut.


Glitterdelfinen går på sportlov


ååh skönt. En vecka ledigt. välbehövligt. Jag ska nog försöka spendera en stor del på körskolan med teroriboken.
Jag vill ha körkort så fort som möjligt, men har inte tiden att ta lektioner. Innan 1 maj är mitt mål. och det är ändå väldigt sent tycker jag. om exakt två veckor fyller jag år.

Idag var sista idrottslektionen i simhallen. Vi spelade vattenpolo och volleyboll. sen blev det bastubad och solning. Vi segade länge. sen återvände vi till skolan och var där helt själva, lisa, amanda och jag. Vi gjorde lite kostkoll. och efter att jag skrivit ca 3-4 sidor med text skulle jag spara och allting försvann. Jag trodde jag skulle bryta ihop. Så har man suttit kvar i skolan till halv 7 en fredagkväll helt i onödan. Jag ska lägga kostkoll på hyllan över lovet och skriva det sen. jag är trött. imorn ska jag arbeta. sen ska jag på emmabodagala, sen ska jag till nybro och festa med de bästa från MP07B.



Rock´n roll music

Nu vet vi lite mer om företaget Hagström, alltså de som gör alla gitarrer och dragspel. Typ det kändaste sverige har att komma med i musikbranchen efter Abba eller nått.  Vi fick se på film på ljudlektionen och släpptes sedan iväg över 1,5 timmar innan vi borde. Filmen innehöll iallfall en massa bra musik såsom Elvis, little Richard och the beatles, vilket fick mig att vilja vara ännu mera hippie och lyssna på massa gammal musik. När jag kommer hem ska jag sätta på min beatles LP och kanske, kanske gå ner till jukeboxen och dra av nån gammal goding. kanske Oh Carol, do you love me, calender girl eller surfin U.S.A med beach boys. Några utav mina favoriter. ska förövrigt tacka för en trevlig te-hippe-mys-kväll som vi hade igår!

Puss



Ambitiösa människor

klockan är halv 7 och vi sitter fortfarande kvar i skolan. Jag försöker mig på kostkollen och de andra knåpar ihop sina CDomslag som blir skitfina. Lisa gör ett med Stig i badkaret som blir kanon, jag sitter naken i ett badkar. haha. om en halvtimme ska vi åka hem och hippiemysa. troligtvis går det inga tåg så det blir att åka buss länge, länge.



Lektion




webcam på engelskalektionen.



Ladytron



nu när jag blivit rutinerad bloggare (höhö) så ska jag minsann börja lägga in youtube klipp då och då.
på låtar jag gillar för tillfället. Mammutfilmen påminde mig om hur mycket jag gillar denna låten. jag lyssnar så fort jag får en ledig tyst stund.


Liten sammanfattning av dagen

mm, flädersaft. Blev galet sugen på flädersaft innan så när jag var i affären passade jag på at inhandla det.
Inte lika god som mammas hemmagjorda men den får gott duga. Det blir säkert ännu godare om jag blandar med bubbelvatten. Väntar med spänning.

om 16 dagar fyller jag 18 och har kommit på vad jag önskar mej. Eller jag har gjort en lång lång önskelista, men jag skulle vilja ha en cykel. Lånade almas röda kronancykel innan, och den var perfekt. Värsta terrängcykeln. Vi har skitmycket snö här men den var kanon. En oväxlad vill jag ha. En lättrampad en. Den kan va sliten å så, men bra att cykla på. Det är vad jag vill ha, och behöver.

ska också berätta lite om ljudlektionen som faktiskt var riktigt bra. De blir bättre och bättre! Idag var vi i musikrummet och kopplade sladdar till mikrofonerna och alla trummorna via förstärkare och in i studion, osv osv. Sen fixade vi med effekter ( rymdeffekter och ekon) och så sjöng vi. Galet kul att spela trummor. Jag suger, kunde inte ens grundslagen. Men ett steg närmre mina rockstjärnedrömmar.

Puss.



Hippiesar




Joel har fotot dessa fina hippiesar.


Jimmy kan det där




Ja, det kan han verkligen! Jag har blivit tecknad. I illustrator. Det är jävligt skickligt och snyggt gjort! Jag vill vara rockstjärna och allt vad känd heter. Jag vill vara precis sådär cool. Jag vill sjunga. Nu!



Flitig kväll


Jag tyckte lite synd om Annie idag när ingen hade skrivit klart invandrartexterna och vi hade haft flera veckor på oss.
Jag hade faktiskt inte haft tid. Sant. Ikväll har jag iallfall suttit och skrivit och är nästan klar. blev väl inte överdrivet bra, men får duga. Jag orkar verkligen inte skriva. Jag är trött och min stora säng ropar efter mig. Eller jag ropar efter den. ibland är det skönt med dubbelsäng. även fast det är lite tomt ibland. Jag har iallafall kommit på skönaste sovsättet. Ett täcke under och ett över. imorn måste jag lära mig lägga upp youtube-klipp. fan vad jag suger alltså.

Puss



I mors garderob

'


Jag tjatade till mej mammas gamla målarshorts. Eller behövde knappt tjata, hon gav med sig ganska lätt.
jag tycker dem är assnygga. Nu ska det bara bli sommar också! snön, försvinn nu tack!


Hemma från biobesöket


Det som var närmst  mammutar i filmen var en elefant (som var fastkedjad). Den var sådär.
Den var inte riktigt som jag hade väntat mej. Men å andra sidan hade jag inte förväntat mig någonting.
Vi hade iallafall jättemysigt hela gruppen. Vi var väl en sisådär 10-12 stycken.
Det som höjde upp hela filmen var filmmmusiken och låten destroy everything you touch med Ladytron som typ var ledmotiv. jag ska knarka den låten tills jag somnar.

PUSS.




Mammutar

Idag ska textgruppen gå på bio tillsammans. Mammut.
Dom glömde fråga mig förra veckan, för jag var sjuk.
Så idag har jag beställt biljett själv.
tänk fall jag får sitta själv i en egen hörna. Då tänker jag åka hem.
Innan bion ska iallafall Lisa foto mig i studion.
Hon ska göra ett CDomslag och jag ska vara frontfigur. jag känner mig hedrad.

puss.



Bagarhänder


Idag blev det jobb igen. började 4.00 efter 5 timmars sömn. kan väl nästan säga att man blivit befordrad. Det var dags för Patrik och mig att jobba vår första lördag tillsammans. Det gick ganska bra tycker jag. rulla frallor, fixa tårtor, semlor, städa, diska. Ja allt flöt på helt enkelt. Jag gjorde en finfin marsipankatt på en tårta (inte så finfin egentl,). Att jag har vart sjuk i veckan gjorde bara att mitt huvud fick ta smällen och att jag ser förjävligt äcklig ut för tillfället. Men skitsamma. 9,5 timmars jobb blir det lite klirr i plånboken av!



Fint för fossingarna




Titta vad jag fick hem igår. Otur att mina fötter ska va så förbannat feta bara,
men det får jag väl helt enkelt bara strunta i.



Dags att fira


För den som inte vet, så är det Samernas nationldag idag! Och MP07B som bär på norrländskt blod (iallafall endel) bestämde sig för att fira. Jag hade tillochmed med mig min pälsmössa dagen till ära. Sedan begav vi oss till Coop Forum för att inhandla renskav. Tyvär fanns det inget. Så vi fick nöja oss med renkötts-skivor, ren-korv, polarknäcke & lingondricka. Det lisa & jag fick, eller snarare tog, som bonus var två små nyckelrings-renar. Dom var skitsöta och jag tror det förgyllde vår dag.
Vi hade bestämt att vi skulle bjuda hela klassen men alla var så tråkiga och åkte hem. Även fast vi fick sluta jättemycket tidigare. De enda som ville smaka på norrlandsfesten var Ida, Amanda, Lisa, Maja & Jag, så vi fick kalasa själva. Vi dukade upp ute på ugglan och hade jättemysigt. Måste också tillägga att maten smakade utsökt förutom renkorven som bara smakade rå falukorv. Det som blev över la vi i ett paket inne på Glennis kontor med lappen: " Till Glenn på Samernas nationaldag". Man kan ju undra vad han tänkte. Några korvbitar och knäcke tillsammans med en hel Jokk-förpackning. Fast är ju faktiskt tanken som räknas!

Måste ju faktiskt säga att ljudlektionen idag var intressant. Vi fick lära oss koppla mixerbord och Elin och jag kopplade en mikrofonsladd så den räckte igenom nästan hela korridoren. det var kul och för första gången, lärorikt. på god väg håkan, på god väg!




Lisa i min pälsmössa skär ren-korven



Amanda och bonus-renen



Jag proppar i mig ren-sandwich



Praktik!


Nu kan jag gott vara stolt för jag har fixat praktikplats!  Barometern-redaktionen i Emmaboda. Okej, kanske inte så svårt att fixa tänker ni. och visst kanske inte. Men jag ville ändå vara lokalt. Jag var inne där idag igen och de sa att de hade diskutterat att jag skriver väldigt bra! (hade lämnat några texter) Så då blev jag skitglad! Jag kommer nog få ganska mycket fria händer ändå. För han bara: ah så du både skriver och plåtar då. och sen sa han att jag skulle tänka ut lite om det var något speciellt jag ville skriva om. Plus att dom verkar astrevliga! Jag som inte gillar pro och praktik så mycket. det kanske inte blir så dumt iallafall.,



Teatime





Att dricka te med sig själv ligger inte på samma nivå som hippie-te-myset.
Det är bara att konstatera.
Dock är russin och äppel-teet inget att klaga på.

Puss.



Mat-Anna


Anna kom hit en runda och tillförde lite socialt i mitt liv. Vi bestämde oss också för att vi ska ha "halv åtta hos mig" hos oss någon gång. Att vi ska turas om att laga tre rättersmiddagar till varandra. Det vankas succé. Dock ska jag nog inte bjuda på dagens middag vilken bestod av nudlar och majs.



Hemma


Det össnöar utanför mitt fönster och jag ligger här i min säng och orkar inte ta mig upp. Jag vill inte vara sjuk, det är tråkigt. Jag kunde inte ens sjukanmäla mig, jag fattar inte hur man gör. Om jag blir piggare sen ska jag satsa på att försöka göra håkans jävla cepe uppgift som jag knappt fattar. Han fattar ju inte ens själv. Jag ser verkligen inte fram emot att möta honom. jag är rädd för honom nu.



Aj


Jag mår skit. går inte riktigt att förklara. Jag skulle nog inte vart med på boxningen idag, hade troligtvis feber. Vi körde ju ashårt men hade riktigt kul! tycker jag. så det får väl vara värt det helt enkelt. jag fryser, skitont i huvet, ont i halsen, svårt att andas, hosta, snuva plus att hela kroppen är svag. jag ska bädda ner mig i soffan och kika på tvn som bara brusar. Man ser inget utan får helt enkelt lyssna. Och videon tog alma sönder häromdan. Det blir nog en hemmadag imorn. och vi som skulle haft hippiemys med te. Det får nog bli en annan gång.



Fräsigt





Idag fyndade jag med mej hem en lampa för trettio riksdaler.



Min mormor


Min mormor kan det där med SMS. För hon har gått på kurs. Eller rättare sagt hon går på kurs. Samma kurs en gång till, bara för att hon tycker det är kul. Hon kan skriva SMS, hitta kontakter i telefonboken & ta foton. Iallafall omedvetna foton på TV:n, golvet och diverse dukar. Men nu har jag lärt henne hur man gör på riktigt. Och det är tillochmed mer än vad min mamma, som knappt kan svara när det ringer, kan. Det är så kul när man får SMS från henne, för det är inte direkt vad man väntat sig. Älskar PRO för det fixar kurser och grejer.



.

.

Det snurrar i min skalle


Det blev som mormor sa. Bara för att jag hade bestämt mig för att sjukanmäla mig imorgon så har jag gått och blivit sjuk, på riktigt. Jag har frysit hela natten, och frusit hela morgonen. Nu är jag helt plötsligt jättevarm, och har sprängont i huvudet. Jag känner mig yr och svag. Det gör skitont när jag hostar.
Nu ska jag knarka ipren och honungsvatten med fläder-champagne.

puss.



Orättvisa


Gud vad jag hatar när man måste anpassa sig efter andra.
När hela ens familj, speciellt en viss person bestämmer över resten.
Jag får inte ha några åsikter. Jag är osynlig. Det är orättvist.
Bara för att dom har uppffostrat oss så att mellanbarnet får allting hon pekar på.
Förlåt Lollo för att jag är tjurig på din födelsedag. Men det är faktiskt mellanbarnets fel.




Storstan?


gissa vad jag skulle gjort imorn? jo, pappa och jag skulle satt oss på ett tåg mot huvudstaden. Vi har studiedag och vi skulle åkt på mässa. lite bageri men mest mat-mässa. skulle också hunnit med en runda på stan dessutom. Men nu har han tagit fel på dag, så det är på onsdag. Jag står inför ett dilemma. ska jag skolka idrottsdagen med boxningen och följa med till stockholm eller ska jag inte? åh jag älskar ju mässor!




Kalasbra


Min syster blir 14 idag & så är hon sjukling dagen till ära. Jag tycker synd om henne.
Börjar klockan 10. att jag hoppade av psykologin är typ det bästa jag har gjort på gymnasiet.
Ikväll ska jag hem och fira. Lollo har beställt efterrätt, vaniljglass med varma hallon. mums.



Back in town


Tillbaks i storstan efter en helg hemma i skogen. fick med mig en liten rackartelefon som man kan ringa från och svara i, men man hör inte när det ringer. ska bara träna bort min telefonskräck sen är den perfekt!

Idag körde jag bil med mamma, var aslänge sen. (jag mötte frida som också var ute och körde) och nu ska jag ta tag i mitt nyårslöfte, vilket var att jag ska ta tag i körkortet. Med mindre än en månad kvar tills 18årsdagen är det hög tid nu.
Pappa & jag ska göra det tillsammans. han MC, jag Bil. Vi, eller iallfall jag satsar på April.





RSS 2.0