Ett idogt jobb


Jobb hela morgonen/förmiddagen. 7-14. det var asmycket folk som var och fikade och största anledningen var nog nostalgimarknaden i Emmaboda. ibland var det så trångt att folk inte ens kunde komma in.
stod mest i kassan och bakade semlor. många semlor. folk är helt tokiga nu för tiden.

så nu är jag trött och ska för engångsskull åka hem. hem ut i skogen. sitta i vårt fina kök och äta god mat. kanske ska till bypuben med. med trubadur och allt ikväll. heheh .

nästa veckas göra blir att fixa praktik. Östran i kalmar hade fullt veckorna 13-14, men skrev att det fanns plats i oskarshamn. jag sa att oskarshamn var för långt bort. och då skrev hon att jag kunde få vara på redaktionen i Emmaboda.

jag får se hur jag gör. egentligen föredrar jag barometern här. men östran är okej! på tisdag ska jag nog gå in där en runda.

Puss.



Huliganer



Efter att ha väntat i 40 minuter på att bussen ska komma, spenderades eftermiddagen och kvällen hos mormor och morfar i nybro. Det var mysigt. När jag vid nio är påväg hem får jag ett SMS från jolte master och sebastian att jag ska komma till nybro. och eftersom jag redan var där så hängde jag nån timme med borgholms huliganer en stund. de höll på att riva hela stationen och leka med toaborsten. nybro by night är dött vill jag lova. & om ca 6 timmar ska jag upp och jobba!



Hat




För en stund sen skällde jag ut Håkan. Jag sa som det var. att jag inte tycker vi gör någonting på lektionerna. Att vi borde kunna hinna med lite mer, sända mer radio, lära oss mer. Jag sa att ingen gör något på lektionerna, vi sitter med annat.
ingen säger någonsin till honom. jag vill inte ha honom. hatar honom. Han blev sur. jag tror att mitt betyg skönk en aning.



Överaskning



Tåget var inställt så det blev en liten bussfärd på morgonen istället. Tråkigt men skönt.
Och när man kommer till skolan blir man 2000 kronor rikare. Signe och jag satte upp & tog ner julgranar på Giraffen i max 4 timmar. Kan det bli bättre eller? nej. jag känner mig asrik för tillfället.



Otur i Nybro




Igår blev det ett spontanbesök på bio. Australia med mor och far.
Den var sådär bra & alldeles för lång. tre timmar.

Idag bestämde Joel, Lisa och jag oss för att åka in till Nybros vinylaffär och kupan.
Så jag hoppade av där tillsammans med dem och vi vandrade gatan uppåt.
"stängt på grund av sjukdom" stod det så fint på en lapp.
Fötterna gick då i rask takt till kupan där det också var stängt.
Så jag och Lisa fick roa oss bäst vi kunde i Nybrostad innan jag kunde
sätta mig på tåget hem och Lisa gå och dansa.

Sen skulle jag egentligen ha tränat nu men har fått i uppdrag att installera pappas dator.
vilket kanske inte var bästa uppdraget för mig. De som känner mig vet hur oteknisk jag är.



I am a rockstar





Idag ställde jag upp som rockstjärna. Det var kul eftersom Jimmy alltid tar så fina bilder!

www.tang.blogg.se



Håkan Bråkan


Jag har ljud vilket inte känns så kul idag. Vi ska söka all utrusting vi behöver för att starta webradio. dator, mikrofoner, allting. grejen är den att Håkan (lärare-som-inte-kan-något) vet själv vad man behöver och när man frågar så försöker han förklara bort sig med något annat. Det hela blir inte bättre av att vi sitter i en sal vars datorer har vart kvar sen 70talet typ. Det tar 10 minuter innan man har fått upp en internetsida.
På fredag har vi multimedia & då ska vi fråga kent (lärare-som-inte-är-ljud-lärare-men-som-kan-mer-ändå) om hjälp.
jag hatar det här och framstår som en surkärring i klassrummet (som-egentligen-inte-ens-ärenundervisningssam)



Trevliga grannar







uppdatering.

jag är nu hemkommen från mitt intervjuande. Jag var inne på pizzeria Victoria i över en timme och pratade med bröderna shakir om Irak och Sverige. De var jättetrevliga så allt gick bra. En del historier var jättehemska. Tex att när det blev för trångt i fängelset gick saddam runt och pekade på vilka som skulle avrättas , bara sådär. Jag blev lite illa till mods.


Peppar på



Nu sitter jag och laddar med kanelbullar inför intervjun jag ska göra med pizzanissarna om en stund.
Jag försöker lära mig den avancerade kameran jag har fått låna hem.
jag vetifan vad skärpedjup och hela fadderullan är för något, och auto verkar oxå lustigt. eller om det bara är ljuset i mitt lilla hus som ställer till det. vad vet jag, jag är ingen fotograf.



Glitterdelfinen har rast



En timmars håltimmar mitt på dagen är helt meningslösa.
Jag vill åka hem nu. istället för att behöva komma hem klockan 6.
Jag ska ringa Östran, leta upp en invandrare att intervjua, förhoppningsvis någon på pizzerian, laga mat, träna, leta upp tre texter & skriva en text om mina behov.
bland annat.
lite mer tid tack.


Glitterdelfinens start





Jag inviger min blogg med renskav.


RSS 2.0