Kalas




Näste kvinna fyller 18 idag. Igår var vi bjudna hem till henne på kalas. Det bjöds på god mat & trevligt umgänge.
Sedan begav vi oss in till kalmar för ännu ett besök på sjösjukan. Där vart det mycket folk & trubadur, gick knappt att komma fram. Vissa blev lite dragna och efter nån timme på nattbussen var vi äntligen på hemmaplan, där 5 pers somnade i mitt rum efter lite nattamat. Det var en trevlig kväll, trots att jag jobbat hela dan och inte sovit nått. Grattis ida! Nu ska jag röja upp och diska lite...eller rättare sagt..mycket.


En sockerbagare



I emmaboda kommun gifter sig alla på samma helg. Inte lika kul för bagare. Stress hela dagen, inte en paus.
Jobb från 7- 17 cirkus. knåpa ihop rosor, fixa tårtor och vara allmänt allt i allo. Sedan leverans av tårtorna. Iofs ett till ett jättemysigt bröllop där jag gärna hade stannat längre. kan inte riktigt förklara hur det såg ut. hippie-bröllop skulle jag nog enklast förklara. bohemiskt och mysigt. mamma och pappa stannade, hade varit kul tydligen.

Champagne på järnvägstationen



Även vuxna kan skoja till det ibland. Jag valde att följa med ett par 40-50 åringar i byn som skulle överaska antons mor som fyllde 50. Dom skulle åka till kreta, så alla gömde sig bakom varsin stolpe på perrongen för att sedan sakta men säkert börja krypa fram och sjunga "sånt är livet". Hon blev väldigt glad, fick en stråhatt och sedan korkades champagen upp. Mysigt tycker jag! Bra initiativ. Även vuxna kan om de vill!

På utflykt



Nu känner vi varandra lite bättre minsann. Det var iallafall meningen med vår resa till pukebergs glasbruk.
MP07B fick blåsa glas, designa halsdukar och äta köttbulle/falafel-mackor. Sen satt vi och väntade på stationen ett tag, & i stora drag tyckte jag att det var en trevlig utflykt.

Lovet gick alldeles för fort

Första dagen kändes ändå okej. Jag är glad att vara tillbaka vid gamla rutiner. Det första jag la märke till i korridoren var lisa som hade klippt av sig håret. det kändes ovant, men väldigt fint. Sedan börjades det rabblas om projektarbeten fram och tillbaka. hela dagen bestod av projektarbeten och att spana på nya ettorna. & imorn ska vi på utflykt till "nybban". pukebergs glasbruk, för att lära känna våra nya klasskamrater. det blir mysigt, om folk kommer vill säga.

På tal om mysigt så fick jag spontanbesök av lisa & signe idag, helt ovetandes om att jag skulle jobba. så efter att vi tryckt i oss två veganska glasspaket fick jag lämna dem själva vid sjön. efter att dom hade sovit ett tag kom de tillbaka och vi kunde börja på nästa fika. utomhus med filtar, te & mackor satt vi där tills klockan halv 10 och det var dags för hemfärd.


Kräftkalas

Just det ja, jag var på kräftskiva i helgen. Det var trevligt! men bilderna suger & är suddiga allihop typ. 


Lite folk. & lilla spökstugan där vi sov i bakrunden.


ett antal stolar gick sönder.


Niklas & en en trött Jonte


garagehänget framåt natten.


hämta kräftburarna dagen efter.

Tack som fan för hjälpen...

Det verkar inte som att "läkarna" på vårdcentralen vill hjälpa till. Jag tycker inte att det är kul när jag snarkar och andra störs av det. Jag tycker inte det är kul när folk väcker mig för de inte kan sova. Det händer ju inte alltid, men när det gör det så är det verkligen inte kul.

Mamma hade beställt en tid till mig så idag var jag uppe med tuppen. när jag kommer till vårdcentralen (och har gått förbi skolorna där alla börjar idag, haha) så inser jag att jag kommer få hon den där tjuriga sköterskan som jag inte gillar. Hon frågar mig vad mitt problem är. jag berättar. "få se nu, du är 18 år, jag antar att du bor hemma, vem är det är som säger att du snarkar". Jag berättar att det mest är kompisar och att jag tycker det är jobbigt. Hon säger att snarkning inte är ett allvarligt problem och att det krävs mycket till för att man ska göra en sån där allvarlig mun och gom operation.

Jag säger att jag vet jättemånga som opererat bort polyperna för sin snarkning och att det hjälper. "nej, det är det inga som gör" får jag till svar. hon tar en titt i min mun och kollar så jag kan andas genom näsan, efter att hon har sagt att jag ser ut som hälsan själv. Men klart som fan att jag kan andas genom näsan då jag snöt mig för 10 minuter sen. Jag trodde att hon skulle köra upp nått och undersöka mig ordentligt. Men eftersom jag varken haft halsfluss eller öroninflamation ett flertal gånger så tyckte hon inte att det var något problem.

efter 5 minuter på en brits med papper på lämnar jag rummet. Allt var redan över. All hjälp jag fick var en remiss till någon läkare i kalmar. tack som fan. får väl fortsätta snarka så någon får raseriutbrott.

Första turerna själv

Att köra själv funkar jättebra, även fast det kan kännas lite konstigt. Jag känner mig fri. I helgen vart det kräftskiva, jag körde abbes bil och hade fullt av skrikiga, nervösa passagerare. När jag hade hämtat anna i ronneby och vi var påväg tillbaks till festen körde vi över ca 50 grodor som låg på vägen. Om inte det skulle vara nog så körde vi halvt över en grävling också. Jag hade hjärtklappning halva kvällen av den där satans grävlingen som stod mitt i vägen helt plötsligt.

Dagen efter körde jag till Anna och östra berget. Tänk att det skulle va så lätt att hitta dit, hade inte jag för mig. Vågade dock inte köra hem mitt i natten/skogen efter "skräckfilmen" och abbe som skrämt upp mig om fyllot som bor bredvid. Det blev en övernattning. Mysigt.

tredje långfärden blev när jag skjutsade lollo till sin dans i kalmar. på hemvägen stannade vi till hos mormor och sedan på sabines loppis i lindås. Där blev det fynd. Levis jeans som jag klippt av till skjorts, skinnväst, svart kofta, väska och basker för ca 130 kronor. För den som vill införskaffa sig en väska är det ett bra ställe. fanns mycket fint, kände dock att det räckte med en då jag har dåligt med plats där hemma.


.



Lika skön video som låt. Fint som fan.

Mysigaste stället i Emmaboda



Sjösjukan gjorde sitt namn. Jag var yr hela dagen efter och har nog aldrig mått så dåligt efter en fylla.  Frida sket i skolan och vi vilade upp och vid er-sjöns gunga. Mådde dock ännu sämre efter vistelsen där. men mysigt var det och fint väder till på köpet. Sen fikade vi med ida, anna & abbe.

Sjösjukan



Onsdags kväll: vi festade till det en aning. Anna fyllde år i måndags, jag tog körkort. Vi började lite lugnt hemma hos A för att sedan bege oss in till Kalmar. Vi mötte upp annas syster och hon tog med oss till sjösjukan. Mysigt som fan & fullt med sjömän. åh, jag som vill bli sjöman. kunde inte bli bättre. Det var helt galet, kladd överallt, sjömans sånger och dans på borden. En av de bästa kvällarna i sommar må jag säga. Nästa helg kanske det bli sjösjukan igen, då är det nästa man som ska firas.

Andra gången gillt

bye bye lilla körskolan. Dig vill jag aldrig mer se. vink vink, övningskörningsskylten! Den här gången klarade jag mig!
jag är gladare än gladast just nu, och ikväll ska vi fira. Det blir lite kalasigt hemma nånstans och sen vallen, anna, abbe, frida & jag tror jag.

Idag kunde jag behärska gasandet. Jag körde inte lika fort, var mer uppmärksam. Allt kändes bra. & Faktumet att ingen jävla körskolelärare var med kändes ännu bättre. Jag klarar mig bättre utan. Jag blir bara arg av att tänka på körlektionerna. Nu slipper jag. fan vilken frihet det blev helt plötsligt!

Jag är så avundsjuk

För en gångs skull är jag lite avis på min syster. Hon befinner sig på varma cypern i en vecka. Hon sa, att vi inte ens kunde föreställa oss hur varmt det var. Tillochmed havet var så varmt att det inte ens svalkade. Och här hemma blir jag fökyld för jag sover med öppet fönster om natten. Det är snart höst märks det... buuhuuh. Vill ingen åka på varm resa med mig??!! eller så tar vi fjällen till vintern?! för resa det vill jag..

Stora flickan



Lilla anna fyller år idag. Jag tycker om dig. Grattis!

Set sail tomorrow



Karlskrona bjöd på sailet. & Jag tog tåget ner för att bosättta mig hos joyyan över helgen. Hennes lägenhet är kanonläge, centralt, mysigt och med havsutsikt i trapputgången. blommor och tavlor i hissen med. Vi var lite sega och satt inne med djupa samtal innan vi gick ner mot hamnen. ganska så dött på stan så vi tog plats i något av öltälten istället. sedan kom koffe och lite annat folk. Vi hade en väldigt trevlig kväll som försvann alldeles för fort. rätt som det var slutasde dom spela och jag promenerad hemmåt för att leta rätt på den borttappade johanna. Efter vi sovit ut våra extratimmar, köpte vi frukost och tog oss en långpromenad runt trossö. Karlskrona är så fint. Jag vill bli sjöman!!! jag vill gå sjöfartsgymnasium!!! åååh, jag har nog valt fel. tänk att bli sjöman och leva på havet. ååh. min dröm nu...

plask



Jag är ju fisk, om man ska tro stjärnorna. jag trivs i vattnet. på senare tiden har simhallen blivit ständigt återkommande & det ska jag inte klaga på. just nu trivs jag med livet.

En god gärning

"jag har köpt knäckebröd till dig, det ligger på köksbordet" ropade mamma från bilen när jag kom hem.
okej, sa jag och traskade hem. förväntade mig ett paket rågrut eller liknande.
men när jag kommer hem finns en hel kasse med våra favoriter. vilmas knäckebröd. smaker som rostade rotfrukter, black&white, sesam och röda grönsaker. inget jävla budget wasa, här vart det kvalitet och lyx. Ibland är min mamma snäll! det gjorde nog min dag.

Augustikväll i Rörsbohagen




Stadsfest



Kalmar stadsfest bjöd på drogfri konsert med hoffmaestro & chraa, those dancing days och en massa lokala band. Lisa och jag for in, och hade en trevlig nykter kväll. Hoffmaestro är alltid lika bra, till och med min pappa blev frälst...
tyckte dock lite synd om de lite senare banden som knappt fick någon publik pg a alkoblås. men vi som var där fick lite mer plats och lite intimare konsert. & det var mysigt!

Solen i ögonen



jag står inte ut en minut till på jobbet när man blir hånad och nertryckt av diktatorn -numera arbetskamraten. Jag tog nån timme ledigt nu, för att gå ut och steka på taket. på med bikini, fylla sprayflaskan med vatten och stänga på min bandare. kanske hoppas lite på att min nuvarande favvolåt dyker upp på radion...

stadsfest råder i kalmar, borde man åka in? rix fm brukar ju suga, men hoffmaestro och those dancing days kan va värt att fundera på. PUSS

Känns som lyckat

Rassle var kanon som vanligt. och som vanligt orkar jag inte skriva om festivaler i detalj.
bra musik, bra umgänge, bra väder, bra med fest. det mesta var kanon!


RSS 2.0